Jumaat, 9 Disember 2011

Sengkekkkkk!!!!

jujurnye..aku teramat sengkek bulan ni..sengkek tak sengkek, aku makan ape yg murah2 jerrkk..
no makan2 kat SACC..no Secret resepi, no western food..mkn nasi jek..biar kenyang betul2..

mkn kena hadap betul2..biar betul2 menikmati makanan yg ade depan mata..ohhhh..sungguh sedih kan???
pasal apa aku sengkek benor ni???tak dapat gaji kerr??idak la gitewww..kejadian kesengkekan ni berpunce dari hasil mengubah suai rumah yg makan blanje ribu riban..kalo beli makanan, blh makan sampai bertahun2 lamenyerr...(pasni kalo takde duit gak, makan je dinding dapur tu kan???)

tapi..ye la..kot2 mane pun nak kena besarkan jugak dapur aku yg sekangkang monyet tu..sedih hati aku bile sedare mara dtg umah..dapur kecik mcm jamban org zaman batu jekkkk...keje2 renovate start 13hb oktober, sehari lepas aku kuar hospital..iyerr..aku masuk hospital 4 ari kat Colombia Asia Puchong..gara2 alahan yg teramat ler terukkk...demam, mc dekat 2 minggu..last2 aku dicampakkan laki aku kat hospital tu..sadiskan???hahahaha..kejamnyerrr..mane taknyerr..aku lembik start dari bulan pose..berat trun 9kg..keje pun takleh g..asyik terbaring..muntah walhal tak makan ape2..laki aku bosan nengok bini dia camtu..maka dengan segala hormatnya dia heret la aku ke hospital..maka tertahan la aku kat situ selama 4 hari 3 malam..

berbalik cite renovate + sengkek= muflis..maka dah siap la dapur baru aku..besar la ckit..dh jadi lapang rumah aku sbb banyak bende yg aku buang, almari, meja, n mcm2 perhiasan rumah dgn harapan konsep baru ialah, LAPANG!!!!...yes, no banyak2 perabot, ape yg ade jerr..senang anak2 aku nak melompat, berlari..dan yg paling penting, nak sambut baby baru nnt, maka mmg penting la keluasan pra maksimum mcm tuu...tak pyh ngemas byk2..nak belek habuk la..nak susun atur la..n mcm2 keje yg tak berpekdah utk org yg kemalasan mcm aku ni haaa...:)

dan..di bulan yg sengkek ni jgk la besday laki aku yg pra hensem tu..adehhhlaaaa.....
dan disebabkan kesengkekan ku..maka aku putuskan, no hadiah2..aku cadang nak main masak2 jerr..resepi pun baru nak cari kat tenet..hehehe..wlw pun sengkek, kena la masak yg spesel ckit kan...takkan nasi ngn ikan goreng jerr...

ok lahh..nak search resepi jappp...harap2 dapatla resepi yg kebabommm malatoppssss...:)

Jumaat, 8 Julai 2011

MeLL aZiz Blanjer MakaN..:)

ohhh..si kacak bergaya Mell Aziz
belanjer makan ari ni..sempena???

1) dia berlagak banyak duit ngn aku
2) dia saje2..takde mende nk buat ari ni....
3) besday aku yg dah berkurun lamenyerrrr
4) dia nak rasuah aku!!!
haahahahahaha..mell, ko pilih sendiri yerrrr...

kami makan kat Secret Resepi Mak Ko..kat Sacc Mall...
yang dihadap @ ditelan @ dipulun ialah ;

watermelon juice utk si cantik manis...a.k.a AKU..hua..hua..hua..
n green apple celery juice utk si kacak..(adeeeehhhh)


spaghetti tomyam : Mell aziz

Chicken Parmigiana for me...menatang ape hentah..tapi nice lerrr...
brownies walnut for us..kongsi ajerrrrr

Total makan...tak tau..si kacak yg blanjerrr..yeayyyyyyyyy!!!
thanks mell..murah rezeki ko, blanjer akak lagi yerrrr...

Selasa, 5 Julai 2011

Konvensyen Peguam Syarie Malaysia Ke-2..

mggu lepas aku g konvensyen peguam ke 2..venue: Hotel Grand Season, KL..1hb Julai 2011
tapi aku kompius..aku g dgr forum ke, aku g makan..ekekekekek
mknn dia superbebbbbbbb..kenyang..adeehhhh..terus ngantukk..

 antara peserta yg hadirr.. WAJIB!!!
 Jejaka ni yg rasmikan...hehehehe

 gigih snap gambar dlm toilet hotel..
 mihun..sarapan pagi..best..kuih kecik2 je potong..tak cukup tau ngn tangki perut aku..nak amik lbih segan lak...
 aku lagi...ehehehe

antara menu2 nyerrr:

 ayam masak merah

 salad..tomato
kari  ikan tenggiri
 salad jugak..
 sotong sambal..
 taucu..sedap!!!
 buah2an...
 gulai daging...
 yg ni??  tak tau..

dan ini..santapan ku sorang2...


 salad...
 rojak buah
 buah-buahan..makan sambl berborakkk....

dan siap makan...masuk dewan balik..
 sesi bersalam ngn PM..aku tak salam pun..amik gambar dr jauh jerrrrkk
 aku lagi..yeehaaaa..
layan pemandangan KL..dah lame tak tgk suasana KL cam ni...:)

mase g ..laki aku yg ngantar..time balik tu aku balik sendiri..jem woo nk mtk laki dtg amik..aku malas nk drive..kompem jem, pastu susah nak parking..jadinya..selepas 5 thn tak nek train...aku kembali menggunakan pengangkutan awam..adehhh la..same jer cam dolu2..train yg sempit n kecik bersesak2 sampai kuar peluh..yg nak masuk ngan yg nak kuar ikut pintu yg same..mmg hampeh!!!!!...

aku nek monorail kat stesen Chow Kit..~KL Sentral..pastu nek ERL dr KL Sentral ~ Putrajaya..kat sane laki aku tlg amik...hohoho..kalu laki tak amik..sape lagi..takkan pakwe kottt..edehhhh...

balik umah..sampai dah kul 7...packing brg2..esok nak Kulim lak..antar adik masuk Poli...

camPur-CamPuR

td aku dh update belog ni..tapi tibe2 takleh nak post..
aduhaiiiiii...geramnyerrr..dh taip berjela lak tu...
malas dh nak taip..tepek gambar je la...

 The Ship..kg baru..
 Putrajaya..



 Subway, Giant Taman Equine..
Nasi ayam msak kul 6 am..ayam tu tak hangit hokeyyyy..cume nampak gelap jerr..ekekekeke...

Isnin, 13 Jun 2011

mURAH RezeKikUUUU...

aku ni baru sambut besday yg ke 30-an..hehehe..jadinyerr..ramai la yg nak blanjer makan..
ramai ke??idak la..stakat budak2 opis..n adik beradik sendiri...
ari ahad lepas..adikku Azila a.k.a mokgie..nak blanjer makan Pizza Hut..
aku suker la jugak..wlwpun kesian..yelah minah tu pun bukannyer byk duit pun..hidup slame ni pun harapkan ehsan kami si kakak n abang..hahahahah..
tapi sebabkan dia dah ade keje..keje sementara kat Watson..n dah dpt gaji pertama..konon2 nak blanje makan lerrr...ape2 je la mek..aku ngap jerrr..

kami makan kat Pizza Hut kat Selayang..
sbb ari Sabtu tu aku g tido umah adik aku..


 ewahhh..ko dah blanjer kiteorg..ko nak jeling2 pulak yerr..
moklang yg makin gajah..poklang yg makin semut..hua..hua..hua...
aircond kat dlm tersgt la sejuk..fatin terpaksa pakai sweater mokgiee..


 petang tu kami ke Giant Gombak lakk...pastu moklang blanjer mkn Rasa mas..
makan lagi..mmg murah rezeki kau..tambah lak kalau org blanjer..mak suke nokkk!!!hehehe
balik dr Selayang..kami (aku n anak) g jumpe papa dorang kat dengkil...
buat muke kesian kat papa..bagitau tayar keter ku baru pas kena tampal..bocor ke pecah..ntah..huhuhuh..
kena marah???sudah semestinyerrrr..
pastu, kat workshop kawan dia, dia tukar tayar yg pecah (tayar depan) tukar ke belakang..n tayar belakang letak kat depan..
motip???aku tak tau..dia lagi tau bab2 tayar ni...
 tu bukan mekanik yerrr.tu laki aku..ekekeke...

dan kebetulan kat w.shop tu ade satu kete raily..aku lupe nak snap
tapi lebih kurang camni la..
nampak jer kete tu..razin bleh ckp..
"huh smartnyer kete tu..abang nak beli kete tu la ibu..."
hah kau..budak umo 3 tahun dah pandai ckp cmtu..siap ckp kete tu smart lagi..
aku tak tau mane dia blajar perkataan smart tu..
pastu dia dok belek2 kat ekzos kete..."kat sini blh kuar api ni..hei..fatin..tgk ni.."
ko ajak fatin..fatin tu pompuan..takde minatnyer ngn mende2 camtu..
nampaknyerr aku akan berdepan ngn sorang lagi manusia yg taksub ngan kereta...huhuhuhuhuh..

Jumaat, 10 Jun 2011

PompuaN SengaL..

hi u ollssssss...
cantik ke tidak ari ni?????
ekekekeke...sebenarnye aku ade meeting jam 11 jap lagi..
meeting ngn client baru..kat ofis jerr..
sebelum aku menghadap mereka2 itew...baiklah aku updet belog ni kejap...

dan..aku teringat pulak beberapa ari lepas,
mase aku nak balik keje..tetiba ade mahkluk tuhan yang telah memblok kereta BMW ku itewww...
 ni kete yg blok kete aku...kete WAJA..

hangin kah aku???tidak...tak angin pun..kebetulan owner kete tu ade tinggalkan no fon..
so aku kol la..pompuan u ollsss...suara dia agak kasar..
then aku ckp " hello..boleh tlg alihkan kete u skrg..i nak kuar?
pastu pompuan tu cakap.." ala..skrg kerr???"
eh...eh..eh..silp dgr ke aku ni..atau dia yg silap cakap..???????
takpela..aku cume beranggapan, mungkin dia tgh berak ke..tu yg mood jd spoil kot..
lamo tau aku tggu pompuan tu sampai...
adela dkt 10 minit..
then, bile dia sampai jerr...dia siap jeling kat aku...!!!apakah itew???
nak ajak gaduh kerr pompuan ni???
setan n iblis dah merasuk2 aku dah.." ko g tumbuk je dia, ina"..ni ayat setan n iblis la...
" tak pun ko langgar je bont..... dia"..ni pun ayat iblis jugak yerr..bukan aku..

dia jeling aku sambil tolak kete dia..apakah motipnyerrr???nak ckp, takyah kol dia la..tolak je kete tu..begitukah???

 ko tolak la kete ko sorang2..tok kose aku nak nolong...

opssss..sori la..i ni pompuan ayu..tak main la tolak2 kete ni..
 yg tak tahannyer..pastu dia start enjin, masuk kat parking aku td...
loorrrrr....ape2 je mek..yg penting mak lagi ayu dr ko..!!!!

Khamis, 9 Jun 2011

My 30th BirthdaY..

bile dah tua bangka ni..takla rase teruja sgt kan nak sambut besday2 ni..
usahkan nak sambut...nak dpt hadiah pun belum tentu..
anak2 pun belum reti nak wish..almaklumla semuanya kecik2 lagi...

laki pulak..stakat wish jer la..kalo dia igt, dia beli la hadiah..
kalo tak, kita kena buat2 kasi duit..kao camtu baru dorang beli..bagaimana iteww???
senang cite..buat2 biase je lahh..dah tua2 ni..toksah nak ngarut sgt la ngn besday2 ni..
aku rase..time besday la yg aku rase seram sejuk..iyola..penunjuk angka umur...
30 tahun hidup atas dunia ni..manusia ni paling lama hiudp pun stakat 40-60 jerr...errrkkkkk!!!ngeri mak!!!

pehal pun..sempena besday aku ni..
aku taknak mohon ngarut2 sgt pun..
malu kat Allah..nak mintak macam2  tapi adakah kita ikut semua arahanNya????

cume aku mintak satu je la..diberi kesihatan yg baik..
aku ni ade tanggungan..anak2 pun kecik lagi..
kalau aku sakit..sape nak jaga dorang..huk..huk..sedih la pulak..
nak minta diberikan rezeki???malu rasenyerr..cukupla dgn apa yg ade..kalau berlebih2..kang jadi riak takabur pulak..toksah tgk jauh2..tgk kengkawan aku jerr..masing2 pakat dok tunjuk harta..siap post dlm fesbuk lagi...

nak minta dipanjangkan umo??? 30 thn tak panjang lagi ke??
minta mati dlm iman sudah la..
tu la aku ckp..nak mtk byk2 ngan Allah..malu rasenyerrr...
bersyukurla dgn apa yg ade..
pehal pun..time kasih byk2 kat budak opis aku yg buat sambutan besday aku ari ni...
surprise tau!!!!kikikiki...

Selasa, 7 Jun 2011

HadiaH utK 1St FolloWeR..MeLL AziZ..

blog aku ni baru berusia beberapa bulan..
tak banyak cerite n follower mcm belog org lain...
tapi..sebagai menghargai my 1st follower..
aku kasi hadiah yerr..
n my first follower is : Muzammil Aziz si Kacak Bergaya!!!!..katenyerrr..
tak tahula kacak tang mana..tang henbeg dia je kott..oppppssss

so..Mell Aziz..semoga hadiahku iteww selamat sampai yer...

pasni aku kasi hadiah utk pengomen yg paling banyak plak..ekekekeke
ni hadiah yang akan ku pos petang ni...

Isnin, 6 Jun 2011

10's aBout Me!!!

1- seorang yang pembersih dn pengemas...jgn bagi aku tgk mende yg bersepah2..terutamanya dlm rumah,aku blh kena migrain..dasat kan??bukan ngade2 tau..tapi ini penyakit aku yg doktor pakar pun takleh bagi ubat!!!!


"aduhhhh!!!sakit dah kepala aku ni..tlg yerrr..jgn sepah2 rumah i hokeyyyyyy"

2- seorang Peguam..dan memang bercita-cita nak jadi Peguam since i was 9 years old!!!!!


3- married a person yg i admire him since i was 12 yrs old..gatal kan???now..we r husband n wife..yuuuhuuuuu

4- tersangat suke ngan nama FATIN..n now my doter..named Fatin..Fatin for me..seorang yg sgt lemah lembut n soft spoken kan????

5- Cepat lapar tapi takleh sumbat banyak2..makan ckit tapi kerap..

6- kereta Idamanku: BMW..tak kisah la brape series..lagi besar..lagi bagus..wakakakakaka..

" ntah bila la dapat beli...kurang seposen jerrr lagii..wawawaw..."

7- Tak banyak cakap..hei..peguam tak semstinya banyak cakap hokey!!!..cakap mende yg penting2 jerrrr..kurang bercakap...kurangla dosa..

8- Pendek..huhuhu,..cume 155 cm jerkkk..ade ubat kasi tinggi tak??tinggi means vok!!!!

9- Tak brape nak pompuan sgt..opsssss!!! means bukan yg berlemah dan berlembut hokey..i'm besi woman..hehehe

10- i love my family so much...